Seliö hakee ensimmäistä voittoa Qatarista

F1-veneiden MM-sarjan loppuhuipentuma on tiivis: seuraavan neljän viikon aikana edessä on kauden kolme viimeistä MM-osakilpailua, joista ensimmäinen on vuorossa tulevana lauantaina Qatarin Dohassa.

Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö starttaa F1-veneiden loppusuoralle MM-pisteiden jaetulta kärkipaikalta. Kymmenettä kertaa Qatarissa starttaava Seliö ei ole Qatarin GP:a koskaan voittanut, mutta on sijoittunut usein palkintopallille. Viime vuonna Seliö ajoi Dohassa kolmanneksi ja kolme vuotta sitten toiseksi.

1qatar-sami1-1

– Kaikki on kunnossa. Valmistelemme juuri veneen moottoreita kisakuntoon. Uusien potkurien kanssa oli pientä ongelmaa, ja saimme ne lopulta tänne viime tingassa. Olemme mittailleet ne ja kaikki on senkin puolesta OK: potkurit olivat sellaisia, joita tilasimme.

– Pääsen huomenna vapaissa harjoituksissa kokeilemaan niitä ja vasta sen jälkeen tiedän, onko uusista potkureista apua perjantain aika-ajoihin tai lauantain GP-kisaan.

– Myös tulevat sääolosuhteet ovat arvoitus. Juuri nyt vettä tihuttaa ja tuulee. Sää ratkaisee, tarvitsemmeko sellaisia potkureita, joita tilasimme, Seliö kertoo Dohan varikolta.

Seliön Baba F1-vene on ollut koko kauden hyvässä vauhdissa. Dohan GP-rataa on muutettu kahdella ylimääräisellä mutkalla, jotka pudottavat kierroksen keskinopeutta.

– Rata on erilainen ja hitaampi kuin edellisinä vuosina. Lähtöpaikan merkitys on tärkeä, kun radalla on nyt enemmän käännöspoijuja. Kärjessä ajava saa valita vapaasti linjansa, jolloin ohittaminen on vaikeata. Jos keli on kova niin kuskit tekevät enemmän virheitä ja virheet avaavat aina ohituspaikkoja.

– Perjantain aika-ajoissa tavoite on ajaa paalulle, jolloin pääsee ajamaan niin sanotulla puhtaalla vedellä ja kontrolloimaan kilpailun tilanteita, Seliö toteaa.

 

Romsia vauhdittaa uusi moottori

 

Seliön tallikaveri Filip Roms starttaa Persianlahden GP-osakilpailuihin luottavaisena. Sarjan nuorin kuljettaja avasi tämän kauden MM-pistetilinsä edellisessä osakilpailussa Kiinassa ja hän aikoo uusia tempun Dohan uusitulla GP-radalla.

– Viime vuoden vastaava kisa meni hyvin ja olin seitsemäs. Nyt rataa on muutettu. Siihen on rakennettu yksi oikealle ja yksi vasemmalle kääntyvä mutka lisää. Useammat käännökset tuntuvat kropassa.

– Parin lyhyemmän suoran takia rata on toki edellisvuosia hitaampi, joten jokaiselta poijuilta pitää päästä ripeästi eteenpäin. Saan viikonlopuksi käyttööni myös uuden kisamoottorin, ja se on myös hyvä asia, Roms toteaa Dohan varikolta.

Sää Persianlahdella on ollut tuulinen ja sateinen. Sääolosuhteiden odotetaan kuitenkin tyyntyvän ennen perjantain aika-ajoja sekä lauantain GP-kisaa.

– Mainingit ovat olleet täällä aika hurjat ja tuuli puuskittaista. Vähän vettäkin satelee. Ensimmäiset vapaat harjoitukset käytän uusien ja erilaisien potkurien testaamiseen. Tsekataan, miten ne toimivat, ja jos ne eivät toimi niin on meillä matkassa kaikki vanhat potkurit, joten ainakin on, mistä valita, Roms toteaa.