Sami Seliö tähdittää F2-veneiden MM-osakilpailua Laukaassa

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö osallistuu kautta aikojen ensimmäiseen Suomessa 10.-12.6. 2016. ajettavaan F2-luokan MM-osakilpailuun Laukaan Peurungassa. Seliön päätähtäin on tänä vuonna kilpailla F1-veneiden MM-sarjassa, jossa suomalaiskuljettaja tavoittelee Mad-Croc Baba Racing Teamin ykköskuljettajana lajin kolmatta maailmanmestaruutta.

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö osallistuu ensi kesäkuussa Laukaan Peurungalla ajettavaan F2-veneiden Suomen MM-osakilpailuun. Seliö ajaa Laukaassa italialaisen BaBa-venetehtaan uutta F2-luokan venettä. Suomalaismestarin tavoite on saalistaa kotivesiltä MM-osakilpailuvoitto.

Edellisen kerran Seliö nähtiin F2-veneen ratissa vuonna 2000 Porvoon Haikossa, jossa hän sijoittui luokan Pohjoismaiden mestaruusosakilpailussa neljänneksi. Seliö ei aio aliarvioida vastustajiaan.

– Meillä on voittoon tarvittavat palaset olemassa, mutta eri asia on, onko palapeli kesäkuun 12. päivä täydellisesti kasassa? Tähän tietysti pyrimme. Kaikki on kuitenkin tiimillemme uutta, Seliö muistuttaa.

Suomalaismestari kertoo lähteneensä F2-osakilpailuun rakentaakseen ja viimeistelläkseen tiiminsä sisällä lupaavalle nuorelle kuljettajalle portaat kilpaveneiden junioriluokasta formula ykkösiin asti.

– Alle 15-vuotiaille kuljettajille suunnattu Sami Seliö Junior Team on toiminut menestyksellisesti jo useiden vuosien ajan. Junioriluokan jälkeen seuraava askel on F4s-venesarja, josta ennen F1-luokkaa ajetaan kokemusta F2-veneluokasta. Olemme jo vuosien ajan toimineet F4s-luokassa, joten meillä on uuden F2-luokan veneen myötä vastedes tie auki aina ykkösiin asti.

Toki Seliö ei Laukaassa aio ajella terveisiä vaan kilpailla tosissaan MM-osakilpailun voitosta.

– Suomalaiskuljettajalle on tärkeätä voittaa kotivesillä. Vastaan tulee tästä luokasta erittäin kokeneita ammattilaiskuljettajia. Uskon että löydämme Peurungan kisaan nopeat potkurit ja saamme säädettyä veneen voittovauhtiin. En päästä heitä helpolla. Oli alla sitten ykkönen tai kakkonen, aina ajetaan voitosta, Seliö lupaa.

 

MM-kausi käyntiin Dubaista

 

F1-veneiden MM-kausi 2016 on myös jo ovella. Sarjan ensimmäinen MM-osakilpailu ajetaan jo kolmen viikon kuluttua maaliskuun 4. päivä Arabiemiraattien Dubaissa. Kausi päättyy yhdeksää osakilpailua myöhemmin joulukuussa Arabiemiraattien Sharjahiin.

Seliö jatkaa MM-sarjassa Mad-Croc Baba Racing Teamin ykköskuljettajana, tallikaverinaan Filip Roms. Valmistautuminen alkavaan F1-kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

– Veneeseeni on toteutettu pieniä muutoksia. Saan myös Kanadasta neljä uutta kilpamoottoria, joiden uskon tuovan lisää vauhtia. Kilpailu kovenee vuosi vuodelta, mutta olemme kilpailussa mukana.

Seliö korostaa, että tulevassa MM-sarjassa pienet asiat ja niissä onnistuminen ratkaisevat paljon.

– Minulla ei henkilökohtaisesti kauden lopulla kaikki palaset osuneet kohdalleen. En onnistunut aika-ajossa, jonka merkitys vain kasvaa ja on lopputuloksen kannalta erittäin tärkeä asia, Seliö muistuttaa.

messut2

Seliön tallikaverina jatkaa espoolainen Filip Roms, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa kymmenenneksi.

– Filipillä on myös uusi kalusto, jolla hän ehti ajaa sarjan kaksi viimeistä osakilpailua. Hän on saanut veneensä säädöistä lisää tietoa ja kilpailukokemusta, joten uskon että Filip tulee pärjäämään hyvin. Viime kaudella Filip saavutti tavoitteensa ja sijoittui MM-loppupisteissä kymmenen parhaan joukkoon. Tänä vuonna odotan häneltä seuraavaa askelta uralla eteenpäin, Seliö toteaa.

 

F1-venekausi 2016 Nelonen Pro -kanavalla

 

F1-veneiden huippujännittävää MM-sarjaa voi kaudella 2016 seurata Nelonen Pron kanavilla.   Televisiolähetykset avaa maaliskuun alussa Arabiemiraateissa ajettava Dubain GP, joka nähdään Nelonen Prolla ja Ruutu-palvelussa suorana lähetyksenä.

Moottoriveneiden kuninkuusluokan F1-veneiden MM-sarja on osa Nelonen Pron ja Ruutu-palvelun tarjontaa. Nelonen Media on solminut Idea Marketing SA:n kanssa sopimuksen sarjan tv-oikeuksista. Sopimus kattaa kauden 2016.

Kaikkiaan kahdeksan GP-osakilpailua käsittävän MM-sarjan osakilpailut näytetään suorina tv- lähetyksinä Nelonen Pron kanavilla ja Ruutu-palvelussa, joka mahdollistaa ohjelmien katsomisen useilla eri päätelaitteilla. Tarkemmat tiedot F1-veneiden MM-sarjan lähetyksistä Nelonen Prolla ja Ruutu-palvelussa on nähtävissä www.nelonenpro.fi -sivustolla.

 

F1-veneiden MM-sarja:

2.-4.3. Dubain GP, Arabiemiraatit

3.-5.6. Kroatian GP

15.-17.7. Ranskan GP

29-31.7. Portugalin GP

2.-4.9. Harbinin GP, Kiina

1-2.10. Liuzhoun GP, Kiina

14-16.10. Macaon GP, Kiina

4.-6.11. Thaimaan GP

7.-9.12. Abu Dhabin GP, Arabiemiraatit

14.-16.12. Sharjahin GP, Arabiemiraatit

 

 F2 -veneiden Suomen MM-osakilpailu:

10.-12.6. Peurunka, Laukaa