Seliön ympäriajo oli koitua kohtalokkaaksi – tallikaverin veneellä MM-finaaliin

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö starttaa F1-veneiden MM-sarjan päätösosakilpailuun Arabiemiraattien Sharjahissa viimeisestä ruudusta. Aika-ajon toisessa osiossa paikkansa kuuden nopeimman kuljettajan pudotusajoon varmistanut Seliö kaatoi osion loppuhetkillä veneensä rajusti ympäri. Suomalaiskuljettaja ei onnettomuudessa loukkaantunut, mutta uransa kolmatta maailmanmestaruutta jahtaavan Seliön vene sekä sen moottori tuhoutuivat ympäriajossa korjauskelvottomiksi.

Jotta suomalaiskuljettajan mestaruushaaveet pysyvät yhä elossa, Seliön tallikaveri Filip Roms luovutti oman veneensä ratkaisevaan GP-osakilpailuun Seliön käyttöön. Veneen ja moottorin vaihto pudotti Seliön lähtöjärjestyksessä takariviin.

2sharjah-sami1– Metri oikealle tai vasemmalle niin mitään ei olisi tapahtunut. Nyt vene osui käännöksessä aallon selkään ja siitä lähdettiin todella nopeasti ympäri. Suolavettä tuli nieltyä aika tavalla, joten olo on siksi heikko.

– Vastaavaa ei ole urallani tapahtunut. Veneeni molemmat ponttoonit repesivät ja moottori haukkasi suolavettä sisuksiinsa, joten ilman Filipin apua mestaruustaistelu olisi päättynyt tähän. Yritetään huomenna ajaa takarivistä mahdollisimman korkealle. Kisa on pitkä ja siinä voi sattua vielä mitä tahansa. MM-pisteissä johdan edelleen, joten periksi ei anneta, pettynyt ja läpimärkä Seliö muistutti Sharjahin varikolla.

Seliön suomalaistallikaveri Filip Roms ylsi Sharjahissa uransa parhaimpaan aika-ajotulokseen. Lajin historian nuorin kuljettaja kellotti kovassa ja kokeneessa seurassa aika-ajojen seitsemänneksi nopeimman ajan. Roms iloitsi omasta saavutuksestaan, mutta ei epäröinyt hetkeäkään luovuttaa kalustoaan Seliön käyttöön.

2sharjah-sami2– Sami ajaa maailmanmestaruudesta ja se menee kaiken edelle. Oma ajoni oli kauden parasta. Vene kulki hyvin ja pystyin parantamaan aikaani useaan eri kertaan. Totta kai olisin mielelläni lähtenyt seitsemännestä ruudusta kisaan ja kilpailemaan MM-pisteistä, mutta eiköhän siihen tule vielä uusia mahdollisuuksia, Roms totesi aika-ajon jälkeen.

F1-veneiden MM-finaali ajetaan Sharjahissa huomenna perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenasta.