Moottoririkko pudotti Seliön mitaleilta

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö joutui keskeyttämään F1-veneiden kauden viimeisen GP-osakilpailun moottoririkkoon. Ruudusta 12 tallikaverinsa veneellä kisaan ampaissut lajin kaksinkertainen maailmanmestari nousi jo kolmen ensimmäisen kierroksen aikana lupaavasti kahdeksanneksi, mutta ohittaessaan Kuwaitin Al Rubayania, Seliön veneen moottorista hävisivät tehot. Suomalaiskuljettaja sinnitteli seitsemännellä sijalla kaikkiaan 21 kierrosta, kunnes vioittunut moottori rikkoutui lopullisesti.

Kolmatta mestaruutta tavoitellut Seliö sai seurata kilpailun 17 jäljellä olevaa kierrosta varikkolaiturilta. Seliön keskeyttäessä MM-finaalin kärjessä ajoivat suomalaiskuljettajan kanssa mitaleista taistelleet Alex Carella, Shaun Torrente sekä Philippe Chiappe. Kun kolmikko ajoi Carellan voittaessa myös maaliin, MM-pistejohdossa kilpailuun startanneen Seliön kohtalona oli jäädä MM-pisteissä neljänneksi.3sharjah-samiselio1

– Moottorista meni todennäköisesti kiertokanki poikki. MM-mitaliin olisi pitänyt ajaa kuudentena maaliin, mutta minkäs teet. Nyt kävi näin.

Vaikka kausi päättyi isoon pettymykseen, Seliö oli kokonaisuuteen tyytyväinen. Voitot Brasiliasta sekä Abu Dhabista ja kolme paalupaikkaa kuudesta mahdollisesta nousivat kauden kohokohdiksi.

– Tiimimme eväät viimeisessä kisassa oli syöty. MM-finaalissa käytössäni oli ainoa ehjä vene ja moottori. Operoimme kärkitalleihin nähden kolmasosabudjetilla. Siksi neljäs sija MM-pisteissä, kaksi GP-voittoa ja kolme paalupaikkaa ovat meiltä hienoja saavutuksia.

3sharjah-samiselio2– Myös nuoren Filip Romsin nousu kymmenen kärkeen on kova juttu. Lajin suomalainen tulevaisuus näyttää hyvältä. Iso kiitos tukijoille sekä tiimin henkilökunnalle, joka teki koko kauden pitkää päivää ja ammattitaitoista työtä. Motorsportti on välillä tällaista, Seliö muistutti.

Mad-Croc Baba Racingin sai juhlia Sharjahissa myös voittoa, sillä nuorten kuljettajien F4-S –luokassa tiimin värejä kantava Latvian Nikita Lijcs voitti lähtönsä ylivoimaisesti. Lijcs sijoittui F4-S –luokan yhteispisteissä Seliön tavoin neljänneksi.