Kolmas sija nosti Seliön maailmanmestaruusjahtiin

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö nousi F1-veneiden Kiinan Liuzhoun GP-osakilpailussa kolmanneksi. Kauden kolmas perättäinen palkintopallisijoitus nosti Seliön MM-pisteissä kolmanneksi ja samalla maailmanmestaruusjahtiin takaisin. Kilpailun voittoon ajoi paalupaikalta kisaan startannut Arabiemiraattien Ahmed Al Hameli. Filip Roms nousi kymmenenneksi ja otti näin viimeisen jaossa olleen MM-pisteen.

F1-veneiden kauden viides osakilpailu oli kärjen osalta tasaista vääntöä lähdöstä maaliin. Kilpailun voittoon ajoi paalupaikalta startannut Arabiemiraattien Ahmed Al Hameli ennen kakkosruudun lajin hallitsevaa maailmanmestaria Ranskan Philippe Chiappea.

Yli 30 asteen helteessä ajettuun kilpailuun neljännestä ruudusta startannut Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö nousi startissa kolmanneksi ja piti paikkansa maaliin asti. Tuloksena kolmas perättäinen palkintopallisija, joka nosti Seliön MM-pisteissä kolmanneksi.

– Kisa oli kova rutistus. Homma toimi, mutta kun ei voittoa tullut niin ei tässä juhlaankaan ole aihetta. Sellainen normisuoritus, jonka pitikin palkintopallille riittää, Seliö totesi kilpailun jälkeen.

Seliö valmistautumista haittasi aamun harjoituksissa hajonnut starttimoottori, jonka takia suomalaiskuljettaja ei pystynyt ottamaan yhtään starttiharjoitusta ennen kisaa. Myös potkurivalikoima jäi testaamatta.

– Valitsin saman potkurin, jota käytin sarjan edellisessä kisassa. Se osoittautui liian isoksi: meillä ei ollut poijulta kiihtyvyyttä, joka on tämän veneen paras ominaisuus. Kisan puolivälissä yritin riskilläkin nousta kärkikaksikon kantaan, mutta ristiaallokko oli sen verran rajua että kärry oli mennä pariin otteeseen nurin.

– Nyt ei vain osunut palikat täysin kohdalleen, mutta pelissä ollaan yhä mukana, Seliö muistutti.

Kolmannen sijan myötä Seliö nousi MM-pisteissä kolmanneksi 20 pistettä Ranskan Philippe Chiappesta. Kaudesta on vielä kaksi MM-osakilpailua jäljellä. Seliön tiimi Mad-Croc Baba Racing nousi valmistajien mestaruussarjassa toiseksi.

– Mestaruuden suhteen kaikki on vielä auki ja mahdollista. Mestaruus on kova tavoite, mutta täysin mahdollinen. Filipin (Roms) nousu pisteille oli meille valmistajien sarjan kannalta todella tärkeä asia, Seliö muistutti.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu kahden kuukauden kuluttua 7.-9. joulukuuta Arabiemiraattien Abu Dhabissa ajettavalla kauden kuudennella osakilpailulla. Sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän MM-osakilpailua. Kausi päättyy joulukuun 14.-16. päivä Arabiemiraattien Sharjahiin.

 

Tuloksia; F1-veneet Kiinan GP, Liuzhou:

  1. Ahmed Al Hameli (UEA) Emirates Racing Team 50 kierrosta
  2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 China Team + 6,37
  3. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing Team + 12,68
  4. Shaun Torrente (UEA) Victory Team + 17,37
  5. Erik Stark (SWE) Emirates Racing Team + 32,90
  6. Thani Al Qamzi (UEA) Team Abu Dhabi + 1 kierros

….

  1. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing Team + 2 kierrosta

 

MM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:

  1. Philippe Chiappe (FRA) 67
  2. Shaun Torrente (UEA) 54
  3. Sami Seliö (FIN) 47
  4. Alex Carella (UEA) 42
  5. Jonas Andersson (SWE) 37

….

  1. Filip Roms (FIN) 18

 

Valmistajien MM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:

  1. CTIC F1 Shenzhen China Team 76
  2. Mad-Croc Baba Racing Team 65
  3. Victory Team 56
  4. Team Abu Dhabi 51
  5. Emirates Racing Team 48
  6. Team Sweden 37