F1-veneiden MM-finaali: Seliö ylitti haamurajan

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö sijoittui kauden viimeisessä MM-osakilpailussa Sharjahissa neljänneksi ja tallikaveri Filip Roms seitsemänneksi. Seliön neljäs sija merkitsi samalla sitä, että suomalaiskuljettaja ylitti toisena F1-venekuljettajana tuhannen MM-pisteen haamurajan. Osakilpailun voittoon ja MM-hopeaa ajoi Team Abu Dhabin Erik Stark. Lajin mestaruuden voitti kilpailussa kolmanneksi ajanut Team Abu Dhabin jenkkikuljettaja Shaun Torrente.

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön hyvä taistelu ei riittänyt Arabiemiraateissa ajetussa Sharjahin GP:ssa neljättä sijaa korkeammalle. Kolmannesta ruudusta startanneen suomalaiskuljettajan vauhti oli koko kisan ajan oudon tahmeaa. Syy siihen löytyi kilpailun jälkeen.

– Moottorin polttoaineensyöttö oli säädetty ihan liian rikkaalle. Huomasin jo lämmittelykierroksella, että kone ei vain vedä, se lähes tukehtui. Kisan aikana moottorin maksimikierrosluvusta (9 000 r/min.) kertova merkkivalo välähti vain kahdesti. Hemmetti että oli vaarallista ajaa, kun kone ei reagoinut kaasuun niin kuin sen olisi pitänyt.

– Tiiminä hyvä tulos meiltä täältä. Molemmat veneet seitsemän nopeimman joukkoon. Se on hyvä saavutus, mutta paljon parempaakin meille oli tarjolla.

Sharjahissa ajetun neljännen sijan myötä Seliö ylitti toisena F1-venekuljettajana tuhannen MM-pisteen haamurajan. Seliö on kerännyt ajamissaan 155 MM-startissa yhteensä 1001,5 pistettä, joka merkitsee jokaisessa MM-osakilpailussa keskiarvona sijaa viisi. MM-osakilpailun voittaja saa 20 pistettä, joten Seliön ajama pistemäärä vaatii viittäkymmentä MM-osakilpailuvoittoa ja yhtä sijaa kahdeksan.

Kaikkien aikojen taulukossa MM-pisteiden kärkipaikkaa pitää hallussaan lajin kymmenkertainen maailmanmestari Guido Cappellini 1802 pisteellä.