Seliön Juniori-tiimit jatkavat voittoputkessa

Sami Seliön Junior tiimin kuljettajien menestys jatkuu. Mad-Croc Baba Racing Teamin 18-vuotias latvialaiskuljettaja Nikita Lijcs voitti F-4S -veneluokan Ukrainassa, kun samaan aikaan Max Blomberg hallitsi 8-15-vuotiaiden SJ-15 –veneluokan SM-tapahtumia Imatralla.

Seliö Junior Teamin Max Blomberg oli täysin omaa luokkaansa rataveneiden SM-osakilpailussa Imatralla. Aika-ajon perusteella Blomberg starttasi ensimmäiseen erään kakkospaikalta,  tiimikaverit Tino Seppälä paikalta 4,  Alexander Lindén paikalta 5,  Joona Tikka paikalta 8 ja ensimmäistä kauttaan ajava Noel Vänttinen paikalta 11.

imatra1

Blomberg otti johtopaikan ensimmäisen kääntöpoijun jälkeen ja johti erää kirkkaasti kun kierroksella viisi aalto paiskasi Noelin veneen nurin ja nuori kuljettaja sai tulokaskasteensa. Uusintalähdössä Max otti taas johtopaikan ja piti sitä hallussaan erään loppuun asti. Seuraavista sijoituksista käytiin kovaa kamppailua ja koko viikonlopun hyvät lähdöt ottanut Tino taisteli itsensä neljänneksi. Alexander oli seitsemäs ja Joona yhdeksäs.

Toiseen erään lähdettiin kuuden ensimmäisen osalta sääntöjen määräämässä käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Max sai taas otettua kärkipaikan haltuunsa ja piti sen erään loppuun asti. Tino sijoittui kuudenneksi, Joona oli kahdeksas, Alexander kymmenes. Ensimmäisen lähdön jälkeen koko tiimi oli osallistunut Noelin veneen kunnostamisessa ja lajin debytantti saatiin kuin saatiinkin juuri ajoissa mukaan toiseen erään, jossa hänen sijoituksensa oli 12.

imatra2

Imatran SM-viikonlopun neljän SM-startin yhteistuloksiin lasketaan kolmen parhaan lähdön tulokset, joten Max Blomberg ylsi toistamiseen maksimipisteisiin. Tino sijoittui kilpailussa sijalle 5, Alexander nappasi sijan 8 ennen sijalle 9 ajanutta tiimikaveri Joonaa.  Noel paransi ajosuoritustaan viikonlopun aikana ja oli loppupisteissä 12.

Ukrainan GP:n yhteydessä ajetussa F-4S –veneluokan kilpailussa Seliön Mad-Croc Baba Racing Teamin värejä edustava Latvian 18-vuotias Nikita Lijcs oli täysin omaa luokkaansa. Neljättä kautta luokassa ajava Nijcs starttasi kilpailuun paalupaikalta. Saksan Mike Szymura pysyi noin kymmenen kierroksen ajan latvialaisnuorukaisen perässä, kunnes ero 25 kierroksen kisassa lopulta venähti 48 sekuntiin. Kisassa kolmanneksi ajanut Kiinan Bingchen Wu jäi voittajasta jo yhden ratakierroksen.